Meghalt Murányi Marcell

A Media1 azt írja, hogy Murányi Marcell szombaton biciklizés közben rosszul lett, és megállt a szíve. Murányit megpróbálták újraéleszteni, hosszan küzdöttek az életéért egy kórházban, de az újságírót mára halottnak nyilvánították.

Murányi Marcell 1967-ben született, dolgozott a Mai Napnál, 2002-től a Vasárnapi Blikknél, 2006-tól a Blikk főszerkesztője, 2014-től pedig a Népszabadság főszerkesztője volt. Azután mondott le, hogy 2015 márciusában halálos kimenetelű balesetet okozott az autójával, és 30 km/órás sebességgel haladva figyelmetlenül elsodort egy, az autó holtterében közlekedő kerékpárost, aki olyan súlyos koponyasérülést szenvedett, hogy hetekkel később kórházban meghalt.

Murányi aztán 2017 tavaszáig a Magyar Szocialista Párt kommunikációs igazgatója volt, mostanában a zuglói kerületi médiacéget igazgatta. (Média1)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.