Meztelen deepfake képekkel és videókkal terrorizálta lánya pompomlány-riválisait

külföld
2021 március 14., 09:59

Az 50 éves Raffaela Spone nagyon nem volt kibékülve kamaszlánya gimnáziumi barátnőivel, és semmitől nem rettent vissza annak érdekében, hogy kifúrja őket a hilltowni iskola focicsapatának pompomlányai közül.

Spone mesterségesen manipulált - többnyire meztelen vagy épp alkoholizáló és dohányzó - képeket és videókat küldött a lányoknak saját magukról, méghozzá egy anonim emailcímről. A képek mellé rövid üzeneteket is mellékelt, amikben azt tanácsolta a lányoknak, hogy öljék meg magukat. Spone a képeket eljuttatta a csapat edzőjének is.

link Forrás

Az ABC News értesüléseit az ügy részleteiről a hilltowni rendőrség megerősítette. Az elkövető nőt március 4-én letartóztatták és vád alá helyezték háromrendbeli zaklatás és fiatalkorúak zaklatása miatt.

Nincs ugyanakkor nyoma annak, hogy Spone lánya tudott volna arról, hogy édesanyja mennyire szívén viseli pompom-pályafutását.

Az ügyre úgy derült fény, hogy az egyik áldozat még tavaly júliusban jelezte, hogy zaklató üzeneteket kap ismeretlenektől.

Ezeken a képeket a lány meztelenül volt látható. A lány szülei azért fordultak a rendőrséghez, mert attól tartottak, ha a képek nyilvánosságra kerülnek, tényleg kirúgják lányukat. Ezután derült fény a két másik lány esetére is. A rendőrség megállapította, hogy kamu képekről van szó, amelyeket közösségi oldalon elérhető nyilvános képek és más fotók összemontírozásával állítottak elő.

A rendőrség telefonszámok és IP-címek beazonosítása nyomán jutott el Spone-hoz, akinek a telefonján bizonyítékokat is találtak a zaklatásra. (ABC News via Philadelphia Inquirer)