A rendőrség szerint semmi nem támasztja alá, hogy gumibottal bántalmazták volna a Mi Hazánk politikusát

POLITIKA
2021 március 15., 13:46

„A Budapesti Rendőr-főkapitányság leszögezi, hogy az azonnali hatállyal elrendelt vizsgálat során beszerzett adatok a bejegyzésben szereplő bántalmazást nem igazolják – az állítást sem a helyszín közelében működő térfigyelő kamerák felvételei, sem a környéken szolgálatot teljesítő rendőrök elmondása nem támasztották alá” - válaszolta közleményben a BRFK, miután Dúró Dóra, a Mi Hazánk országgyűlési képviselője azt állította, hogy a Mi Hazánk VI. kerületi elnökét, Tanberger Tibort a Vigadó téren gumibottal gyomorszájon ütötték a rendőrök.

photo_camera Fotó: Halász Júlia/444

A rendőrség közleménye szerint a BRFK Dúró vádjai után igyekezett elérni Tanbergert, de csak telefonon tudtak vele beszélni. „A férfi telefonon történő meghallgatása során igazoltatása körülményeit zavarosan adta elő; még azt sem tudta megmondani, hogy milyen típusú autóval parkolt le a Vigadó téren. A meghallgatás végén kijelentette, hogy sérelmére bűncselekményt nem követtek el, hamisan vádolni pedig senkit nem akar” - áll a közleményben.

A Mi Hazánk más csoportokkal együtt március 15. alkalmából tüntetést szervezett a Vigadó térre. A rendezvény értelemszerűen a járványvédelmi szabályok elleni tiltakozássá is vált, hiszen a hatályos szabályok tiltják a gyülekezést és az ehhez hasonló politikai nagyrendezvényeket. A rendőrök sikertelenül próbálták megakadályozni, hogy a néhány száz fős tömeg a Kossuth térre vonuljon, majd mindenkit igazoltattak.