A Vatikán deklarálta, hogy nem áld meg meleg párokat

A Vatikán Hittani Kongregációja hétfői dekrétumában arra jutott, hogy a katolikus egyház nem áldhat meg azonos nemű párokat, mert Isten nem áldja meg a bűnt. Szerintük ezek a kapcsolatok nem részei Isten tervének, és ha bármilyen szinten elismernék, azzal összezavarnák a házasság fogalmát. A katolikus tanítás szerint ugyanis a házasság férfi és nő élethosszig tartó egysége, aminek a célja, hogy új életet hozzon létre. A dekrétumot Ferenc pápa is jóváhagyta. 

Fotó: TIZIANA FABI/AFP

Ugyanakkora azért leszögezték, hogy az egyház üdvözli a meleg tagjait. A melegeket tisztelettel és méltósággal kell kezelni, de a köztük lévő szexuális kapcsolatot természetellenesnek tartják. 

Az állásfoglalás nagyon tetszett az egyház konzervatív tagjainak, ugyanakkor a melegjogok képviselőit elkeserítette. Pedig a német egyház eddig kifejezetten szorgalmazta, hogy legyenek nyitottabbak ebben a kérdésben. (Guardian)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.