Az ázsiai nőket legyilkoló fegyveres ámokfutó azt mondja, nem faji okokból, hanem szexfüggés miatt ölt

bűnügy
2021 március 17., 19:55

A 21 éves Aaron Long, aki bevallotta, hogy nyolc embert lőtt le három különböző masszázsszalonban kedden délután, a rendőröknek azt mondta, szexfüggőséggel küzd, és szerette volna „megszüntetni a kísértést”. A Daily Beast szerint Jay Baker rendőrszázados azt mondta, a 21 éves támadónak „tegnap rossz napja volt”.

A fiatal férfi, aki Instagramja alapján rajong a fegyverekért és Istenért, kedden három masszázsszalonban lőtt le fegyverével nyolc embert, közülük hat ázsiai nőt. Mivel az Egyesült Államokban az elmúlt egy évben megszaporodtak az ázsiai származású emberek ellen elkövetett erőszakos bűncselekmények, rögtön felmerült a kérdés, hogy Long a származásuk miatt vette-e célba áldozatait. A rendőrök szerint korai megállapítani, hogy a történteket gyűlöletbűncselekménynek lehet-e minősíteni, de Long állítólag azt mondta nekik, nem faji okokból ölt.

Végül Atlantától délre, egy autópályán fogták el a rendőrök. Beismerte, hogy Floridába tartott egy „pornográfiával kapcsolatos helyszínre”, ezzel kapcsolatban a hatóságok azt mondták, ha nem kapják el, nagyon valószínű, hogy további áldozatai is lettek volna.

Longnak volt vadászati engedélye, a fegyvert közvetlenül az ámokfutás előtt vásárolta.