Letöltendőt kértek Berkire, amiért akkorát büntetőfékezett egy utasokkal teli autóbusz előtt

bűnügy
2021 március 17., 10:09

Végrehajtandó börtönbüntetést kért az ügyészség egy gátlástalan autós agresszorra, aki még 2018-ban egy jelentéktelen úti konfliktus miatt akkorát büntetőfékezett egy utasokkal teli budapesti autóbusz előtt, hogy az beleszaladt a kocsijába. A Blikk tudomása szerint az illető nem más, mint Berki Krisztián.

link Forrás

Mivel az esetet felvette a busz belső, illetve kifelé néző kamerája is, annak minden részletét könnyű felidézni.

A busz az óbudai Pünkösdfürdő utcában haladt, az aranyszínű, kabrió Bentley mögötte, amikor a megállóhoz közelítve a busz lelassított, de mivel nem volt sem le-, sem pedig felszállni kívánó utas, végül továbbhajtott. Ez titokzatos okból igencsak feldühítette a Bentley sofőrjét, aki heves dudálásba kezdett, majd annak ellenére, hogy ezt tábla plusz záróvonal tiltotta, gyorsan megpróbálta megelőzni a buszt - ráadásul zebrán - de nem sikerült neki.

A bentleys visszasorolt, de csak addig, amíg újabb alkalom nem támadt az előzésre. Ekkor a megengedett sebességet túllépve bevágott a busz elé, ahol állásig satufékezte a luxuskabriót. A busz azonban nem tudott ennyire gyorsan állóra fékezni, és isteni igazságszolgáltatásként beleszaladt a kabrió farába, 14 milliós kárt okozva.

A busz utasai közül többen kiestek az ülésükből vagy a kapaszkodó rúdba ütötték magukat, de személyi sérülés szerencsére nem történt.

Az ügyészség közúti veszélyeztetés bűntette, és jelentős, illetve nagyobb kárt okozó rongálás bűntette miatti vádiratában végrehajtandó börtönbüntetésre, közügyektől-, valamint járművezetéstől eltiltásra tett indítványt.

Update: A Blikk előtúrta, hogy Berki hogyan idézte fel nekik a balesetetet 2018. márciusában. Hát nem úgy, hogy ő büntetőfékezett volna, hanem a buszsofőr valamiért beleszaladt. Részletek ebben a friss cikkünkben.