A Fidesz szerint Karácsony nem tűzte ki a nemzeti lobogókat március 15-én, a főpolgármester szerint pedig igen

2021 március 18., csütörtök 7:27

„Március 15-én, Budapesten közlekedve megdöbbenve tapasztaltuk, hogy az 1990-es rendszerváltás óta először nincsenek föllobogózva nemzeti ünnepünkön sem a főútvonalak, sem a közterek, sem hídjaink. Ez a mulasztás egészséges hazafias jóérzésünkön kívül jogszabályokat is sértett” - írta Láng Zsolt, a Fidesz-KDNP fővárosi frakcióvezetője levélben Karácsony Gergely főpolgármesternek.

Láng Zsolt szerint a lobogózás elmaradása nem csak sérti a magyar hagyományokat, de Budapest Főváros Önkormányzata Közgyűlésének a főváros fellobogózásáról szóló 24/2016. (IX. 15.) önkormányzati rendeletének 2. §-a is kimondja, hogy a zászlókat ki kell tűzni a nemzeti ünnepen.

Karácsony Gergely a Facebookon reagálva a levélre azt írta, hogy idén is kinn voltak a hidakon a zászlók, amihez képet is mellékelt.

Fotó: MTI

Azt írta:

„Csak azt javaslom, hogy legközelebb, mielőtt nyilatkoznak arról, hogy Budapesten nem voltak lobogók az ünnepen, előtte ugyan tegyenek már egy sétát a városban, meglátják, jól fog esni. (Vessenek a mókusok elé, de nem állom meg, hogy ne tegyem ide a kedvenc kommentemet a budapesti Fidesz saját oldaláról a bölcs közleményük alatt: "amúgy az összes híd fel volt lobogózva, de gondolom a Fidesz-frakció Dubaiban töltötte a hétvégét Andival es Lölővel").”