Egyelőre nem jelent meg a koronavírus hivatalos áldozatai között a Nemzeti Közszolgálati Egyetem 21 éves hallgatója, akinek a halálhírét hétfőn jelentette be az intézmény

járvány
2021 március 18., 15:52

Március 15-én adta hírül a Nemzeti Közszolgálati Egyetem, hogy elhunyt egy 21 éves hallgatójuk, Lukács Ákos.

link Forrás

A gyászhírben azt írják, hogy Lukács Ákos „március elején koronavírus-tünetekkel került kórházba, és hiába élt korábban aktív, sportos életet, legyengült szervezete már nem tudta sikerrel megvívni ezt a harcot”.

Bár a járvánnyal összefüggésben elhunytak átlagéletkora a harmadik hullámban erősen csökken, de 21 éves fertőzöttek még most is ritkán halnak meg.

link Forrás

A koronavirus.gov.hu-n a koronavírussal összefüggésbe hozható haláleseteket nyilvántartó anonim, de az életkort feltüntető listáján azóta sem szerepel 21 éves áldozat. (A listán összesen három 21 éves áldozat szerepel, a legutóbbi még december 10-én, egy nő, akinek hodgkin-limfómája és akut veseelégtelensége volt. 20 éves áldozatot pedig február 12-én jelentettek.)

Volt már arra példa, hogy a járvány hivatalos áldozata jó pár nappal később, érdeklődésünk után jelent meg a hivatalos listán. Az operatív törzs akkor azt mondta, hogy a lehető leghamarabb jelentik az áldozatok számát, ha a vizsgálatok igazolják a fertőzöttséget.

Írtunk az operatív törzsnek, és megkérdeztük, hogy az NKE hallgatója miért nem szerepel az áldozatok listáján, amint válaszolnak, megírjuk.