Kormánytagok könyörögnek a tajvaniaknak, hogy ne változtassák meg a nevüket Lazacra

A tajvani lazackáosz eredője a szigetország sushi-éttermeinek köszönhető. Azok ugyanis kétnapos akciót hirdettek, ami arról szólt, hogy azok a vendégek, akiknek a személyi igazolványa tartalmazza a „Gui Yu” kifejezést, öt társukkal együtt all-you-can-eat menüt kapnak. A Gui Yu ( 鲑鱼) kínai nyelven lazacot jelent. 

Nem elhanyagolható részlet a lazackáosz felé vezető események sorában, hogy a távol-keleti ország háromszor is engedélyezi az állampolgárainak, hogy hivatalosan megváltoztassák a nevüket.

Az elmúlt napokban nagyjából 150 fiatal özönlött a kormányhivatalokba Tajvan-szerte, hogy ingyen ételhez jussanak. 

Helyi újságok beszéltek is néhányukkal. Bao Cheng Gui Yu például azt mondta, hogy már több mint 7000 tajvani dollár (235 amerikai dollár) értékben fogyasztottak barátaikkal. 

„Ez a fajta névváltoztatás csak időpazarlás, és felesleges papírmunkát szül” - mondta Cheng Tsung-yen belügyminiszter-helyettes, aki arra kérte a lakosságot, hogy tartsák tiszteletben az állami adminisztráció munkáját. 

„Remélem, hogy ennél több ésszerűség szorult mindenkibe” - tette hozzá.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.