Vizsgálják a Tesla önvezető rendszerét, miután újabb balesetet okozott

Az Egyesült Államok autóbiztonsági ügynöksége vizsgálókat küld a Teslába, hogy kiderítsék miért csapódott az autó önvezető üzemmódban egy parkoló járőrautóba.

A Michigan Állami Rendőrség a Twitteren közölte, hogy egy Tesla ütközött egy parkoló járőrkocsijukba szerda hajnali 1-kor, miközben a rendőrök épp egy balesetnél helyszíneltek. Az ütközésben senki nem sérült meg, a Teslában egy 22 éves sofőr ült.

Egy másik balesetet is vizsgálnak, ami március 11-én történt Detroitban, ahol egy önvezető Tesla egy traktor utánfutója alá gyűrődött be és okozott ezzel súlyos sérüléseket az egyik utasnak.

Az Országos Autópálya Közlekedésbiztonsági Igazgatóság (NHTSA) korábban már 14 esetben vizsgálta olyan baleset körülményeit, ahol feltehetően az önvezető rendszer volt a hibás, azonban ezeknek nem lett később következménye.

A Tesla egyelőre nem kommentálta a mostani vizsgálatot. (Reuters)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.