Koronavírus-számok Magyarországon 05.11.
Elhunytak + 99 Σ 28 792
Kórházban - 102 Σ 3 282
Fertőzöttek + 493 Σ 792 879
Tesztek + 6 513 Σ 5 545 305
Egyszer oltottak + 40 314 Σ 4 346 089

Rétvári szerint a keleti vakcináknak köszönhetően "a magyar pedagógusok hamarabb lesznek beoltva, mint az EU többi tagállamának pedagógusai"

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

Mivel még mindig nem adott magyarázatot a kormány arra, hogy miért nem veszik előre a tanárokat az oltási sorrendben, a jobbikos Ander Balázs megkérdezte az emberi erőforrások miniszterét, hogy megfontolják-e a kérdést. A képviselő szerint a tanárokat és a diákokat tesztelni kellene, előbbieket pedig be kellene oltani az újranyitás előtt. 

„Az oltási terv a nemzetközi ajánlások, a tudományos evidenciák és a hazai járványügyi helyzet figyelembevételével kerül meghatározásra. Az oltási terv egészségügyi kérdés, nem ágazati alapon, hanem a veszélyeztetettség mértéke alakult ki az oltási sorrend.”

indokolta az erőforrások minisztériumának parlamenti államtitkára, hogy miért nem veszik előre a tanárokat. Rétvári Bence szerint a keleti vakcinabeszerzéseknek köszönhetően amúgy is 

"a magyar pedagógusok hamarabb lesznek beoltva, mint az EU többi tagállamának pedagógusai."

Ami nem igaz, hiszen több tagállamban, például Szlovákiában is előrébb sorolták az oltási programban a tanárokat.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.