Összezsúfolódva várnak az emberek az esztergomi oltópontnál

járvány
2021 március 20., 14:54

Egyszerre annyian álltak sorba COVID-oltásért az esztergomi Vaszary Kolos Kórház reumatológiai osztályánál szombaton, hogy nem nagyon lehetett tartani a védőtávolságot. A képeket küldő olvasónk azt írta, hogy 14 órára vitte oltásra az anyját, de akkor még a 13 órára berendeltek sem kerültek sorra.

A beengedést ellenőrző katona azt tanácsolta neki, hogy ha nem akarnak beállni a tömött sorba, akkor 16 órára menjenek vissza. Egyben arra is figyelmeztette, hogy a kórházparancsnok 10 ezer forintra bünteti a jogosulatlan fényképezést, amin mindenki csak röhögött.

Egy másik várakozó arról írt a Facebookon, hogy a katona szerint azért alakult ki torlódás, mert egy számítógépes hiba miatt szombatra hívták be a vasárnap oltandókat is. Ő is arról számolt be, hogy a kirendelt katona törölteti a sorról készült fotókat.

link Forrás

A kormány a héten azzal utasította vissza, hogy az ellenzéki önkormányzatok újabb oltópontokat nyissanak, hogy nem oltópontból van kevés, hanem vakcinából. Aki pedig ezt vitatja, az oltásellenes kampányt folytat.