Operatív törzs: Nem kapnak soron kívül oltást az Auchan dolgozói

járvány
2021 március 22., 05:06

Frissítés:A Koronavírus sajtóközpont tagadta a hírt, mint írták,

ilyen döntés nem született, a hír valótlan.

Értesüléseink szerint soron kívüli oltási lehetőség nyílik az Auchan Retail Magyarország munkatársai részére, ami a Létfontosságú Magyar Vállalatok Biztonságáért Felelős Akciócsoporttal való együttműködésüknek köszönhető. Úgy tudjuk, a cég ehhez külön kérdőíves regisztrációt biztosít, mely csak abban az esetben érvényes, ha az illető előzőleg már regisztrált a vakcinainfo.gov.hu oldalon is.

Az ügyben megkerestük az Auchan Retail Magyarországot. Varga-Futó Ildikótól, a cég kommunikációs igazgatójától azt a választ kaptuk, hogy „az oltások tervezésével, illetve az oltóanyag biztosíthatóságával kapcsolatos döntések meghozatala az Operatív Törzs hatáskörébe tartozik”, vállalatuk pedig „felelős munkáltatóként mindenben együttműködik a honvédelmi tárca illetékeseivel az érintett munkatársai oltásának az oltási tervbe történő beilleszthetősége érdekében”.

Miután a válaszból nem derült ki semmi, megkérdeztük az operatív törzset is, hogy valóban nyílt-e soron kívüli oltási lehetőség az Auchan dolgozóinak.

Februárban a Magyar Nemzet írt arról, hogy a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal kezdeményezésére az egyik vezető áruházlánc logisztikai központjaiban már zajlik az országos felmérés arról, hogy a napi fogyasztású élelmiszer- és italtermékek elosztásával, mozgatásával megbízott alkalmazottak közül hányan élnének a soron kívüli, koronavírus elleni oltás lehetőségével. A kormányközeli lap értesüléseit az operatív törzs később cáfolta, mondván, hogy „félreérthető hírek jelentek meg a sajtóban”, és hogy „nem oltják soron kívül semelyik élelmiszer-áruház raktárosait, az oltás az oltási terv szerint történik”.