Koronavírus-számok Magyarországon 05.13.
Elhunytak + 82 Σ 28 970
Kórházban - 192 Σ 2 782
Fertőzöttek + 1 416 Σ 795 200
Tesztek + 27 818 Σ 5 588 435
Egyszer oltottak + 28 973 Σ 4 420 767

Operatív törzs: Nem kapnak soron kívül oltást az Auchan dolgozói

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

Frissítés:A Koronavírus sajtóközpont tagadta a hírt, mint írták,

ilyen döntés nem született, a hír valótlan.

Értesüléseink szerint soron kívüli oltási lehetőség nyílik az Auchan Retail Magyarország munkatársai részére, ami a Létfontosságú Magyar Vállalatok Biztonságáért Felelős Akciócsoporttal való együttműködésüknek köszönhető. Úgy tudjuk, a cég ehhez külön kérdőíves regisztrációt biztosít, mely csak abban az esetben érvényes, ha az illető előzőleg már regisztrált a vakcinainfo.gov.hu oldalon is. 

Az ügyben megkerestük az Auchan Retail Magyarországot. Varga-Futó Ildikótól, a cég kommunikációs igazgatójától azt a választ kaptuk, hogy „az oltások tervezésével, illetve az oltóanyag biztosíthatóságával kapcsolatos döntések meghozatala az Operatív Törzs hatáskörébe tartozik”, vállalatuk pedig „felelős munkáltatóként mindenben együttműködik a honvédelmi tárca illetékeseivel az érintett munkatársai oltásának az oltási tervbe történő beilleszthetősége érdekében”. 

Miután a válaszból nem derült ki semmi, megkérdeztük az operatív törzset is, hogy valóban nyílt-e soron kívüli oltási lehetőség az Auchan dolgozóinak.

Februárban a Magyar Nemzet írt arról, hogy a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal kezdeményezésére az egyik vezető áruházlánc logisztikai központjaiban már zajlik az országos felmérés arról, hogy a napi fogyasztású élelmiszer- és italtermékek elosztásával, mozgatásával megbízott alkalmazottak közül hányan élnének a soron kívüli, koronavírus elleni oltás lehetőségével. A kormányközeli lap értesüléseit az operatív törzs később cáfolta, mondván, hogy „félreérthető hírek jelentek meg a sajtóban”, és hogy „nem oltják soron kívül semelyik élelmiszer-áruház raktárosait, az oltás az oltási terv szerint történik”.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó