Mialatt a lámpa zöldre váltott, összeverekedett egy taxis és egy buszsofőr a Belvárosban

A vádirat szerint a busz és a taxi sofőrje 2019. december 28-án keveredett konfliktusba az V. kerületben. A közlekedési konfliktusból komoly dulakodás lett. Az ügyészség mindkét sofőr ellen vádat emelt.

A vádirat szerint a Széchenyi István téri körforgalmat elhagyva a taxis a záróvonalon áthaladva besorolt az autóbusz elé, és fékezésre kényszerítette. Ezután mindkét sofőr továbbhaladt a József Attila utcában az Erzsébet tér irányába. 

Amikor a piros lámpánál a taxis megállt, a buszsofőr áthajtott a szembejövő forgalmi sávba, és a taxi mellé kormányozta a buszt, hogy számon kérje az előbbi közlekedési manővert. 

A buszsofőr ezután megállt, kinyitotta az autóbusz ajtaját, de a taxisofőr, ekkor még a taxiban ülve, leköpte. Erre a buszsofőr megrúgta a taxi vezetőoldali ajtaját. A taxi sofőrje ekkor kiszállt az autóból, fellépett az autóbuszra, a ruhájánál fogva megragadta a buszsofőrt, és nekilökte a vezetőfülkét védő plexifalnak, ami összetört.Az ügyészség szerint mindkét vádlott cselekménye kihívóan közösségellenes, erőszakos volt, alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást, riadalmat keltsen.

A Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség vádat emelt az ügyben közfeladatot ellátó személy elleni erőszak, valamint garázdaság miatt. A taxi vezetőjével mint többszörös visszaesővel szemben az ügyészség végrehajtandó szabadságvesztést, közügyektől való eltiltást és pénzbüntetést kért. A büntetlen előéletű buszsofőrrel szemben pénzbüntetést indítványozott. (Ügyészség)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.