Mialatt a lámpa zöldre váltott, összeverekedett egy taxis és egy buszsofőr a Belvárosban

közlekedés
2021 március 23., 13:25

A vádirat szerint a busz és a taxi sofőrje 2019. december 28-án keveredett konfliktusba az V. kerületben. A közlekedési konfliktusból komoly dulakodás lett. Az ügyészség mindkét sofőr ellen vádat emelt.

A vádirat szerint a Széchenyi István téri körforgalmat elhagyva a taxis a záróvonalon áthaladva besorolt az autóbusz elé, és fékezésre kényszerítette. Ezután mindkét sofőr továbbhaladt a József Attila utcában az Erzsébet tér irányába.

link Forrás

Amikor a piros lámpánál a taxis megállt, a buszsofőr áthajtott a szembejövő forgalmi sávba, és a taxi mellé kormányozta a buszt, hogy számon kérje az előbbi közlekedési manővert.

A buszsofőr ezután megállt, kinyitotta az autóbusz ajtaját, de a taxisofőr, ekkor még a taxiban ülve, leköpte. Erre a buszsofőr megrúgta a taxi vezetőoldali ajtaját. A taxi sofőrje ekkor kiszállt az autóból, fellépett az autóbuszra, a ruhájánál fogva megragadta a buszsofőrt, és nekilökte a vezetőfülkét védő plexifalnak, ami összetört.Az ügyészség szerint mindkét vádlott cselekménye kihívóan közösségellenes, erőszakos volt, alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást, riadalmat keltsen.

A Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség vádat emelt az ügyben közfeladatot ellátó személy elleni erőszak, valamint garázdaság miatt. A taxi vezetőjével mint többszörös visszaesővel szemben az ügyészség végrehajtandó szabadságvesztést, közügyektől való eltiltást és pénzbüntetést kért. A büntetlen előéletű buszsofőrrel szemben pénzbüntetést indítványozott. (Ügyészség)