Orbán hamarosan Kazahsztánba utazik, a Türk Tanács informális csúcstalálkozójára

ÉLET
2021 március 23., 07:45

Kazahsztán magyarországi nagykövete, Zsanibek Abdrasov adott remek hangulatú interjút a Magyar Nemzetnek, ebből derült ki az is, hogy a magyar miniszterelnök március 31-én Kazahsztánba utazik, hogy részt vegyen a Türk Tanács következő, informális csúcstalálkozóján.

Orbán Viktor miniszterelnök (b2), valamint Bagdad Amrejev, a Türk Tanács főtitkára (b), Savkat Mirzijojev üzbég államfő (b3), Nurszultan Nazarbajev volt kazah elnök (b4), lham Aliyev azeri elnök (b5), Recep Tayyip Erdogan török elnök (b6) és Szooronbaj Dzsejenbekov kirgiz elnök (j2) a Türk Tanács csúcstalálkozóján Bakuban 2019. október 15-én.
photo_camera Orbán Viktor és a többi türk vezető a Türk Tanács csúcstalálkozóján Bakuban, 2019-ben Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher/MTI/MTVA

A Türk Tanács Törökországot, Kazahsztánt, Azerbajdzsánt, Üzbegisztánt és Kirgizisztánt fogja össze, Magyarország pedig megfigyelői státuszban van jelen a szervezetben. Az informális találkozón kulturális és gazdasági kérdésekről lesz szó.

Tavaly év végén derült ki, hogy eddig 500 millióba került a magyar államnak a Türk Tanács budapesti irodája.