A Külügyminisztérium szerint heteken belül több millió kínai CanSino és indiai CoviShield vakcina jöhet

Egészségügy
2021 március 24., 16:13

Az atv.hu kérdésére a Külgazdasági és Külügyminisztérium közölte, hogy bár még nem történt meg a szerződéskötés, heteken belül több millió érkezhet Magyarországra a kínai és az indiai vakcinákból.

Szijjártó Péter, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára (j), Riad Naboulsi, a Kőröstej cégcsoport vezetője (j2), Kiss Attila, Hajdúböszörmény polgármestere (j3) és Nabil bin Halaf bin Asur, Szaúd-Arábia nagykövete (j4) a Kőröstej cégcsoport sajtüzemének új üzemrészében, Hajdúböszörményben 2013. szeptember 26-án.
photo_camera Szijjártó Péter, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára (j), Riad Naboulsi, a Kőröstej cégcsoport vezetője (j2), Kiss Attila, Hajdúböszörmény polgármestere (j3) és Nabil bin Halaf bin Asur, Szaúd-Arábia nagykövete (j4) a Kőröstej cégcsoport sajtüzemének új üzemrészében, Hajdúböszörményben 2013. szeptember 26-án. Fotó: Czeglédi Zsolt/MTI

Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) hétfőn jelentette be, hogy újabb két keleti vakcina, a kínai CanSino és az indiai CoviShield válhat hamarosan elérhetővé Magyarországon.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium sajtóosztálya a lapnak azt írta: „a beszerzésről még zajlanak a tárgyalások, szerződéskötés még nem történt, terveink szerint így újabb több millió vakcina érkezhet Magyarországra pár hét múlva”. (ATV)