Megbüntették a magyarozó román szurkolókat

Még tavaly március elején, a Ploiesti - Sepsi román kupameccsen történt, hogy a hazai tábor gyalázni kezdte a magyarokat. A Sepsi ugyanis magyar kötődésű csapat, sepsiszentgyörgyi a klub, a tulajdonosa és szurkolói többsége is magyar.

A tavalyi botrányos meccsen (melyet a Sepsi egyébként megnyert, és ezzel a legjobb négy közé jutott) a hazai szurkolók Magyarország-ellenes obszcén bekiabálásokkal, „bozgorozással” és „Kifele a magyarokkal az országból” rigmusokkal, valamint öngyújtók és pénzérmék bedobálásával szakították félbe a mérkőzést.

A Ploiesti szurkolóiFotó: Wikipedia

A történtek miatt a Mikó Imre Jogvédelmi Szolgálat nevű civil szervezet az Országos Diszkriminációellenes Tanácshoz fordult, ahol mostanra zárták le a vizsgálatot azzal, hogy 5000 lej (kb. 370 ezer forint) pénzbüntetést szabtak ki a Ploiestire.  (maszol.ro)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.