Orbán Viktor arról posztolt, hogy a munkahelyén felszereltek a falra egy fémtáblát, amire tőle származó idézeteket véstek

ÉLET
2021 március 25., 13:38

Fényképes bejegyzés jelent meg az imént a miniszterelnök facebookján, amiből az derül ki, hogy Orbán Viktor olyan fémtáblát rakott ki a munkahelyén, a Karmelita Kolostorban - valószínűleg a falra -, amin Orbán Viktor-idézetek olvashatók.

Maga a táblára gravírozott szöveg nem új: a miniszterelnök tavalyi augusztus 20-i, a Parlament melletti Trianon-árok avatásán elmondott beszédében szerepelt egy hét mondatból álló nacionalista bon mot-gyűjtemény, amit a szónok Magyarország megmaradásának hét törvényeként aposztrofált.

link Forrás

A beszédben ez a rész így hangzott:

Tisztelt Hölgyeim és Uraim!
Miként a természetnek és a csillagok járásának, úgy a megmaradásnak és a túlélésnek is törvényei vannak. S miután megértettük, fel kell véssük őket Magyarország tartóoszlopaira oly’ élesen, hogy többé egyetlen nemzedék se tudja levenni róla a szemét. Haza csak addig van, amíg van, aki szeresse! Minden magyar gyermek újabb őrhely! Az igazság erő nélkül keveset ér! Csak az a miénk, amit meg tudunk védeni! Minden mérkőzés addig tart, amíg meg nem nyerjük! Határa csak az országnak van, a nemzetnek nincs! Egyetlen magyar sincs egyedül! Ez a XXI. századi Magyarország nemzeti politikájának könnyekkel és vérrel kiizzadt hét törvénye.

A mostani FB-bejegyzés arra utal, hogy a miniszterelnök kvázi hivatalosan is törvénynek tekinti a saját gondolatait. A bejegyzésből nem derül ki, hogy Orbán ajándékba kapta-e a táblácskát.

A fémtáblán használt betűtípus-orgia remélhetőleg divatot teremt, és ha újra lesznek tüntetések, akkor a békemenetes transzparensek is így fognak kinézni, hogy a tömegben vonulók végig azt kérdezgethessék egymástól: "nemzetes asszony, maga el tudja olvasni, mi van odaírva?"