Tűz ütött ki egy indiai kórház COVID-osztályán, többen meghaltak

Tűz ütött ki egy koronavírusos betegeket ellátó kórházban a nyugat-indiai Mumbai városában péntekre virradóra, rendőrségi források szerint legalább kilencen meghaltak, többen az égő épületben rekedtek.

Prasant Kadam rendőrfőkapitány-helyettes újságíróknak azt mondta, a tüzet jelenleg is oltják, helyszíni beszámolók szerint több mint egy tucat tűzoltóautó és mentőautó érkezett az épülethez.

A Press Trust of India hírügynökség azt közölte, hogy a tűz a magánkórház földszintjén keletkezett, és a füst hamar beborította az emeleteket is.

Indiában az utóbbi években sok kórházi tűzeset történt a nem megfelelő biztonsági intézkedések és az elavult tűzoltó berendezések miatt. Augusztusban nyolc koronavírus-fertőzött halt meg egy ahmedábádi kórháztűzben. (MTI)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.