Koronavírus-számok Magyarországon 05.11.
Elhunytak + 99 Σ 28 792
Kórházban - 102 Σ 3 282
Fertőzöttek + 493 Σ 792 879
Tesztek + 6 513 Σ 5 545 305
Egyszer oltottak + 40 314 Σ 4 346 089

Gulyás szerint áprilisban nyithatnak a teraszok

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

„Nehéz kérdés. Azt merném ma mondani, hogy áprilisban mindenképpen” - mondta Gulyás Gergely arra a kérdésre, mikor lehet leülni ebédelni egy étterem teraszára. A miniszter egy Online fogadóóra nevű rendezvényen szerepelt Pokorni Zoltán hegyvidéki polgármesterrel és Fürjes Balázs kormánybiztosal. 

Az atv.hu beszámolója szerint Gulyás hozzátette, hogy „minden jövőre vonatkozó prognózis amúgy is bizonytalan, most különösen az”.

A kormány akkor kezdene lazítani, ha már 2,5 millió embert beoltottak. Ez húsvét után reális, akkor kitolják a kijárási tilalom kezdetét és az üzletek nyitva tartását, kinyitják az iskolákat, óvodákat. Terasznyitásról egyelőre nem volt szó.

Pokorni és Gulyás 2018-banFotó: Mohai Balázs/MTI/MTVA

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó