Koronavírus: 253 újabb áldozat, 10 167 új fertőzött

járvány
2021 március 27., 08:49

Az operatív törzs szombat reggeli jelentésének legfontosabb adatai:

253 újabb áldozata van a járványnak

link Forrás

Ez továbbra is kiugróan magas szám, ha lakosságarányosan nézzük az elmúlt két hét adatait.

link Forrás

10 167 új fertőzöttet regisztráltak

Hosszú idő, 9 hét után először nem magasabb a szombati adat az előző szombatinál. A hét többi napján ez nem így volt, a következő napokban derül ki, hogy ez már a javulás halvány jele, vagy csak egyszeri kedvező adat. Mindenesetre itthon soknak számító, 42 553 tesztből találtak 10 167 új fertőzöttet. Az elvégzett vizsgálatok 24 százaléka volt pozitív, ami továbbra is nagyon magas érték.

link Forrás

11 779 koronavírusos betegek ápolnak kórházban

Ez a mutató ötödik napja stagnál, ami nagyon különös. A fertőzöttek száma ugyanis nő, a lélegeztetőn lévők száma is nő, de a kórházban kezeltek száma egy szűk sávon belül marad. Nem tudni, mert nem árulják el, hogy hányan kerülnek ki gyógyultan a kórházból, hányan kerülnek be, és hányan hunynak el. A többi trendet nézve ez a stagnálás nagyon nehezen magyarázható.

1 512 covid-fertőzött van lélegeztetőn

Ez a szám megállíthatatlanul nő, és azt jelzi, hogy minden nap közelebb kerül az egészségügy a teljesítőképessége határához, vagy már meg is haladhatta azt.

link Forrás

67 098-en kapták meg az első oltásukat pénteken

link Forrás

A másodikat is 72 641-en.

Összesen már 1 870 631-en kapták meg legalább az első oltást, 667 303-en a másodikat.

link Forrás
link Forrás
link Forrás

Lakosságarányosan az elmúlt két hétben Somogyban, Komárom-Esztergomban és Nógrádban regisztráltak a legtöbb új fertőzöttet. Heves megyében rekordszámú fertőzöttet regisztráltak.

link Forrás