A Nike elhatárolódik Lil Nas X sátáncipőjétől

DIVAT
2021 március 29., 17:42

Elhatárolódik a Nike a MSCHF és Lil Nas X közösen tervezett sátáncipőjétől.

A tervezők a Nike Air Max '97 modelljét alakították át, a cipő nyelvénél egy aranyszínű pentragram van, az orránál pedig egy bibliai hivatkozás (Lukács 10:18 - „Láttam a sátánt: mint a villám, úgy bukott le az égből”). A cipő légpárnájába a 66 ml vörös tinta mellé egy csepp emberi vér is került.

A Nike közleményben jelezte, hogy semmi köze a sátáncipőkhöz:

„Nincs semmilyen kapcsolatunk Lil Nas X-szel vagy a MSCHF-el. Nem a Nike tervezte és forgalmazza ezeket a cipőket, és nem járultunk hozzá a létrejöttükhöz.”

A cipő egyébként hatalmas felháborodást váltott ki, főleg, hogy a bejelentésével egyidőben megjelent Lil Nas X legújabb klipje is, amiben az előadó egy sztriptízrúdon csúszik le a pokolba, a sátánnak öltáncol.

Lil Nas X válaszul kiadott egy kamu bocsánatkérő videót, egy tweetben pedig azt írta, hogy Amerikában minden héten van egy tömeges lövöldözés, az állam pedig nem tesz semmit ez ellen, szóval szerinte nem az teszi tönkre a társadalmat, hogy ő egy animált sztriptízrúdon csúszik a pokolba.

A sátáncipőből 666 számozott pár készült, és egy pár 1018 dollárba kerül, illetve már csak került, mert a forgalomba kerülése után pillanatok alatt elfogyott. (Guardian)