Az is mehet Görögországba nyaralni, akit az orosz vagy a kínai vakcinával oltottak

Görögország minden koronavírus elleni oltást el fog fogadni akkor is, ha azokat még nem engedélyezte az Európai Gyógyszerügynökség.

A szerb és a görög turisztikai miniszterek hétfői találkozója után derült ki, hogy a kínai és orosz vakcinával beoltott szerbek is mehetnek nyáron Görögországba.

Görögország már korábban bejelentette, hogy fogadni fogják azokat az EU-ból érkező turistákat, akik be vannak oltva. Magyarország viszont különutas abból a szempontból, hogy két, az Európai Gyógyszerügynökség által nem engedélyezett vakcinával - az orosz Szputnyik V és a kínai Sinopharm - is oltanak, és kérdés lehetett, hogy ez befolyásolja-e a beutazást.

A jelenlegi tervek szerint nem csak oltás lesz elég a belépéshez, hanem egy negatív PCR-teszt is beutazáskor, tíz év alatti gyerekeknek pedig egyikre sem lesz szükség. (Novosti via HVG)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó