Lázár: A keleti vakcinák megmentették 600 ezer magyar életét, a nyugati vakcinák hiánya miatt 20 ezren meghaltak

járvány
2021 március 30., 15:33

Lázár János egykori miniszter, a Fidesz parlamenti képviselője arról beszélt a Rádió 7-nek, hogy életveszélyes döntést hoztak azok a politikusok, akik a vakcinabeszerzésben Brüsszelre bízták magukat.

Lázár János még miniszterként egy makói lakossági utcafórumon 2014-ben.
photo_camera Lázár János még miniszterként egy makói lakossági utcafórumon, 2014-ben. Fotó: Botos Tamás/444

Azt mondta, európai választópolgárok halnak meg az Európai Bizottság döntése miatt, ezzel szemben Nagy-Britanniában 50 százalék fölötti az átoltottság, és ha Nagy-Britannia az EU tagja maradt volna, sokkal több brit halt volna meg.

Lázár azt mondta:

„A keleti vakcinák eddig 600 ezer magyar embernek mentették meg az életét, illetve óvták meg őket a súlyos betegségtől, a nyugati vakcinák hiánya miatt pedig 20 ezer magyar vesztette életét.”

Ma egyébként újabb 165 ezer adag Pfizer-BioNTech vakcina jött Magyarországra, így a Magyarországra szállított adagok mennyisége már közel 1,5 millió.

Csütörtökön írtunk arról, hogy az intézkedések késtek, kicsúszott a kontroll alól a járvány, pedig Orbán már egy hónapja tudta, hogy dráma lesz, de még akkor is kivárt, így aztán lakosságarányosan világelsők lettünk halálozásban és kórházban fekvő Covid-19-betegek számában is.

Lázárt egyébként kérdezték arról is, nem tart-e a Momentum által megígért felcsúti pertől, azt mondta: „Olyan ember, akitől félnék, még nem született meg erre a világra.” Azt is mondta, hogy bármelyik fideszes áll bármilyen vizsgálat elé.