Youtube-os főzőműsora buktatta le az olasz maffia egyik szökött tagját

bűnügy
2021 március 30., 04:41

Az 53 éves Marc Feren Claude Biart hét évet húzott le úgy, hogy a rendőrség ne találja meg, de nem bírta ki, hogy ne mutassa meg mindenkinek a YouTube-on, mennyire jól főz, így végül elkapták. Pedig még az arcát is gondosan kitakarta a videóban, de arra már nem gondolt, hogy a tetoválásai miatt felismerhető marad.

Feltételezések szerint a Dominikai köztársaságban múlt hét szerdán letartóztatott Biart is tagja az olasz 'Ndrangheta bűnszervezetnek. A rendőrségi közlemény szerint „csendes életet élt” Boca Chica városában, most viszont mehet vissza Olaszországba.

2014 óta volt szökésben, a rendőrség azóta kereste, amiért kokaint csempészett Hollandiába a calabriai maffia Cacciola klánjának tagjaként.

Olaszországban januárban kezdődött meg a dél-olasz 'Ndrangheta bűnszervezet 355 tagjának tárgyalása. Az eljárás évekig is eltarthat, a perben 900 tanú vesz részt. A calabriai maffia feje a feltételezések szerint a 66 éves Luigi Mancuso. Ehhez hasonló pert több mint harminc évvel ezelőtt, 1986-ban a Cosa Nostra tagjai ellen rendeztek Palermóban. (BBC)