Ha nem vonja vissza vallomását, az autójával húzza végig az utcán, fenyegette vásárlóját a drogkereskedő férfi

bűnügy
2021 március 31., 07:05

Vádat emeltek egy Hevesen élő férfival és nővel szemben tiltott pszichoakítv anyagok árusítása miatt. Az ügyészségi közlemény szerint az etil-hexedront tartalmazó szert napközben adagonként 500 forintért, este nyolc után ezerért árulták. Így néhány hónap alatt 454 ezer forintot kerestek. Egyetlen legális jövedelmük a havi 22 800 forintos foglalkoztatást helyettesítő támogatás volt.

A rendőrök tavaly október 4-én megtalálták a frissen vásárolt drogot az éppen távozó vevőknél, akik azt mondták, a pár nő tagja adta el nekik. Ezután házkutatást tartottak, majd őrizetbe vették a nőt, a férfi azonban tovább folytatta a kereskedést, míg végül a hónap végén őt is letartóztatták.

photo_camera Fotó: Heves Megyei Főügyészség

A kettő közt a férfi felkereste egyik vásárlóját, aki terhelő vallomást tett a nőre, és azzal fenyegette, hogy ha nem vonja vissza, az autója után köti, és végighúzza az utcán.

A Hevesi Járási Ügyészség társtettesként, kereskedéssel, bűnszövetségben elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettével vádolja a büntetett előéletű élettársakat. A férfival szemben büntetőügyben elkövetett kényszerítés hatósági eljárásban bűntette miatt is vádat emeltek.

Négy és fél, illetve hat év börtönt indítványoznak, valamint, hogy a bíróság rendelje el a vádlottak korábbi felfüggesztett szabadságvesztéseinek végrehajtását.