Előkerült A gyűrűk ura szovjet tévéfilmváltozata

2021 április 1., csütörtök 4:36

Valaki kirakta A gyűrűk ura filmsorozat első részét a YouTube-ra. De nem siettek a New Line Cinema munkatársai leszedetni a jogok megsértése miatt, ez A gyűrűk ura ugyanis nem a közismert, nagyjából háromszor három órás, Peter Jackson-féle eposz, hanem egy kicsit rövidebb, és első átpörgetésre szerényebb látványelemekkel készült változat. Ez ugyanis a szovjet A gyűrűk ura.

Jelenet a filmből Fotó: Youtube

Ezt a változatot 1991-ben, a Szovjetunió végnapjaiban készítették, egy leningrádi tévéstúdióban, és csak két részből áll. Egyetlen alkalommal került adásba, és azóta sokan azt hitték, hogy eltűnt a felvétel a rendszerváltások forgatagában.

Ám, ahogy a KGB Akták nevű szovjetológiai Twitter-csatorna felhívja rá a figyelmet, az első rész néhány nappal ezelőtt előkerült. Frodó, Gandalf, Aragorn és a többiek fáradtabbnak, lassabbnak tűnnek a nyugati változatnál, és a Szeszélyes évszakok című egykori magyar tévéműsort idéző díszletek és jelmezek tűnnek fel, de a nagy kaland őszinte rajongói biztos kíváncsian néznek bele ebbe a feldolgozásba is. Jó szórakozást!