Előkerült A gyűrűk ura szovjet tévéfilmváltozata

Valaki kirakta A gyűrűk ura filmsorozat első részét a YouTube-ra. De nem siettek a New Line Cinema munkatársai leszedetni a jogok megsértése miatt, ez A gyűrűk ura ugyanis nem a közismert, nagyjából háromszor három órás, Peter Jackson-féle eposz, hanem egy kicsit rövidebb, és első átpörgetésre szerényebb látványelemekkel készült változat. Ez ugyanis a szovjet A gyűrűk ura.

Jelenet a filmbőlFotó: Youtube

Ezt a változatot 1991-ben, a Szovjetunió végnapjaiban készítették, egy leningrádi tévéstúdióban, és csak két részből áll. Egyetlen alkalommal került adásba, és azóta sokan azt hitték, hogy eltűnt a felvétel a rendszerváltások forgatagában. 

Ám, ahogy a KGB Akták nevű szovjetológiai Twitter-csatorna felhívja rá a figyelmet, az első rész néhány nappal ezelőtt előkerült. Frodó, Gandalf, Aragorn és a többiek fáradtabbnak, lassabbnak tűnnek a nyugati változatnál, és a Szeszélyes évszakok című egykori magyar tévéműsort idéző díszletek és jelmezek tűnnek fel, de a nagy kaland őszinte rajongói biztos kíváncsian néznek bele ebbe a feldolgozásba is. Jó szórakozást!

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.