Irodaházi lövöldözés volt Kaliforniában, egy gyerek is van az áldozatok között

Helyi idő szerint szerda este fél hatkor egy eddig nem azonosított személy lövöldözni kezdett a kaliforniai Orange város egyik kétszintes irodaházában. Négy embert, köztük egy gyereket megölt, és még egy áldozata megsebesült.

A támadó a rendőrökkel tűzharcba keveredett, őt is találat érte, sérülésekkel kórházba szállították. Egyelőre nem közölték róla, hogy ki volt, és miért követhette el a gyilkosságokat.

Két héten belül ez a harmadik gyilkos ámokfutás az USA-ban: Atlantában egy fürdőben, Boulderben egy bevásárlóközpontban támadtak váratlanul fegyvertelen emberekre. 

A tetthely.Fotó: PATRICK T. FALLON/AFP

E támadások nyomán ismét élénk vita kezdődött az országban a meglehetősen laza fegyvertartási törvények esetleges szigorításáról.   (latimes)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.