20 ezer, egyenként megjelölt kaviccsal emlékeznek a járvány magyar áldozataira a Margitszigeten

járvány
2021 április 02., 08:34

A napokban több mint 20 ezer kavics került ki a Margitszigetre, a futókör mellé. A kavicsok mindegyikén két szám található: az egyik egy sorszám, a másik egy életkor. Így emlékeznek a koronavírus-járvány eddigi több mint 20 ezer magyarországi áldozatára.

photo_camera Fotó: Olvasónk

A megemlékezést a Pálinkás József és Lantos Gabriella által indított Új Világ Néppárt szervezi. Oldalukra feltöltöttek egy videót is pénteken, melyben elmondják, hogy a prágai keresztek és a londoni szívek mintájára hozták létre ezt az emlékezőhelyet.

Épp nemrég írtunk arról hosszabban, hogy a járvány kitörése óta megemlékezésekre, emberi gesztusokra csak ellenzéki pártok és a civil szereplők részéről volt példa, a kormány nagyon gondosan kerüli: „a járvány áldozatainak nem lehet neve, nem lehet arca, a családok, barátok szenvedése nem jelenhet meg sehol. Bármilyen megemlékezés, empátia, emberi gesztus a hatalom részéről potenciálisan érzékenyebbé tenné a választópolgárokat, az érzékenység pedig szolidaritáshoz, ne adj’ isten a tragédia felelőseinek felkutatásához vezetne” – írtuk akkor.