Egy ház falának ütközött a rendőrök elől menekülő embercsempész Mélykúton

A Bács-Kiskun megyei rendőrök péntek hajnalban az 55-ös számú főúton ellenőrizni akartak egy Mercedest és a benne utazókat. De mivel a sofőr a rendőri karjelzés ellenére nem állt meg, követni kezdték. 

Fotó: police.hu

Végül a Mercedes Mélykút belterületén nekiütközött egy ház falának. Ezután kiderült, hogy az ukrán sofőr az autóban négy embert szállított, akik magukat afgán állampolgárnak vallották. Az utasokat Magyarországon keresztül Nyugat-Európába akarta juttatni. A rendőrök azt is megállapították, hogy a Mercedest az olasz hatóságok lopás miatt körözik, így azt a nyomozók lefoglalták.

Fotó: police.hu

Az ukrán férfi ellen a megyei főkapitányság embercsempészés bűntettének gyanúja miatt nyomozást indított. A rendőrök vizsgálják a baleset körülményeit, illetve azt is, hogyan került a lopott jármű a férfihez. Mivel a balesetben a sofőr és utasai megsérültek, mindannyiukat kórházba szállították. (police.hu)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.