Koronavírus: újabb 267 áldozat

járvány
2021 április 02., 07:43

267-tel nőtt a járvány halálos áldozatainak száma az operatív törzs pénteki jelentése szerint. Összesen több mint 21 ezren haltak meg mostanáig.

link Forrás

Az új fertőzöttek számának trendvonala nagyjából egy hete lefelé halad (az ábrán pirossal). 9005 új fertőzöttet azonosítottak, ami az összes teszt 23 százaléka. Tehát továbbra is majdnem minden negyedik minta pozitív, de egy héttel ezelőtt még 28 százalék volt ez az arány.

Harmadik napja csökken a kórházban levő fertőzöttek száma (11747). Még korai megállapítani, hogy ez mennyire lesz tartós, de az biztos, hogy egyelőre nincs olyan mértékű, hogy érdemben javítaná a kórházi helyzetet. Továbbra is óriási teher hárul az egészségügyre, ez egyértelműen látszik az Orvosi Kamara problématérképéből, és nem véletlenül kérték drámai videóban, hogy mindenki maradjon otthon húsvétkor.

link Forrás
link Forrás

1467-en vannak lélegeztetőgépen.

link Forrás

Az elmúlt két hétben Somogy, Fejér és Nógrád megyében találták a legtöbb fertőzöttet.

link Forrás


Péntekre a szokásoshoz képest jelentősen nőtt az oltottak száma. 76 ezren kapták meg a második adagot, ami napi rekord, és 91 ezren az elsőt, ami a második legmagasabb napi adat. Összesen több mint 2,2 millióan kaptak eddig vakcinát.

link Forrás
link Forrás
link Forrás

Címlapkép: Balázs Attila/MTI/MTVA