Koronavírus-járvány: 242 halott, tetőzni látszik a harmadik hullám

Tbg
járvány
2021 április 03., 07:25

A koronavírusos megbetegedés 242 halálos áldozatáról számolt be az operatív törzs szombaton, ezzel 21504-ra nőtt a járvány magyarországi áldozatainak száma.

link Forrás

A napi halálozási adatokat tekintve Magyarország továbbra is világelső, de úgy tűnik, a meredek emelkedést stagnálás váltotta fel.

link Forrás

A kórházban lévők száma továbbra is 11 és 12 ezer körül stagnál, 11383 jelenleg, lélegeztetőgépen 1437-en vannak.

A fertőzöttségi adatok alakulása alapján reménykedhetünk abban, hogy tetőzik a járvány Magyarországon, mintha javulnának a fertőzöttségi mutatók, de legalábbis nem romlanak: pénteken 36598 tesztet végeztek el, amellyel 8637 új fertőzöttet találtak. A tesztpozitivitás még mindig igen magas, 23 százalékos.

link Forrás

Jelenleg Baranya és Jász-Nagykun-Szolnok megyében nő továbbra is meredeken a fertőzöttek száma, Baranyából esetrekordot jelentettek. Összességében azonban csökkenő tendencia figyelhető meg.

link Forrás


Az oltottak száma 2,24 millióra nőtt, közülük 891 ezren rendelkeznek a második oltással, 79051 oltást adtak be pénteken a szombati adatok szerint.

link Forrás
link Forrás

Azaz naponta átlagosan 50 ezer körüli személy kapott oltást az elmúlt időszakban. Korábban inkább a 40 ezres tempó volt a jellemző. A gyorsítás eredményeképpen a jelenlegi oltási tempóval május végére érhető el az 50 százalékos átoltottság, ha csak az oltási tempót vesszük figyelembe.

link Forrás

Ezzel Magyarország a beoltottak arányát tekintve már túl van a 20 százalékon.

link Forrás

A járványról a 444 által közölt napi adatok itt találhatók.