A hatvani kórház Covid-részlegén tört ki tűz hajnalban

baleset
2021 április 04., 13:16

A hatvani Albert Schweitzer kórház Covid-részlegén volt tűz hajnalban, a balesetben nem sérült meg senki. Zelnik Krisztina, a kórház sajtókapcsolatokért felelős munkatársa az MTI-nek azt mondta, a koronavírus-fertőzött betegeket a kórház más, erre a célra fenntartott részébe helyezték át.

Tóthné Kiss Angéla szakápoló az AstraZeneca svéd-brit gyógyszergyár koronavírus elleni vakcinájának első adagjával olt be egy férfit a hatvani Albert Schweitzer kórház oltópontján 2021. március 12-én.
photo_camera Tóthné Kiss Angéla szakápoló az AstraZeneca svéd-brit gyógyszergyár koronavírus elleni vakcinájának első adagjával olt be egy férfit a hatvani Albert Schweitzer kórház oltópontján 2021. március 12-én. Illusztráció: Komka Péter/MTI/MTVA

A katasztrófavédelem korábban azt közölte, hogy egy kórterem gyulladt ki a hatvani kórház egyik épületszárnyának első emeletén. Berendezési tárgyak égtek, és a tűz a kórterem ablaka alatt álló sátorra is átterjedt. A munkálatok idejére három kórtermet ürítettek ki.

A kórház sajtókapcsolatokért felelős munkatársa azt mondta, a tűz a koronavírusos betegek számára elkülönített épületrész egyik kórtermében keletkezett. A dolgozóknak egy 28 ágyas, nem intenzív Covid-19 ellátó részleget kellett kiüríteniük. Az épület átszellőztetése és az elsődleges kármentesítés még tart, a történtek a betegek ellátásában és a kórház működésében nem okoz tartós fennakadást.

Nagy Csaba Heves megyei katasztrófavédelmi szóvivő közölte: a riasztás után Hatvanról, Gyöngyösről és Aszódról hét járművel 22 tűzoltó érkezett a helyszínre, a lángokat rövid időn belül megfékezték. A tűz okát még vizsgálják. (MTI)