Koronavírus-számok Magyarországon 04.11.
Elhunytak + 206 Σ 23 417
Kórházban - 437 Σ 10 484
Fertőzöttek + 6 296 Σ 720 164
Tesztek + 36 864 Σ 4 934 786
Oltottak + 74 956 Σ 2 835 894

A hatvani kórház Covid-részlegén tört ki tűz hajnalban

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

A hatvani Albert Schweitzer kórház Covid-részlegén volt tűz hajnalban, a balesetben nem sérült meg senki. Zelnik Krisztina, a kórház sajtókapcsolatokért felelős munkatársa az MTI-nek azt mondta, a koronavírus-fertőzött betegeket a kórház más, erre a célra fenntartott részébe helyezték át.

Tóthné Kiss Angéla szakápoló az AstraZeneca svéd-brit gyógyszergyár koronavírus elleni vakcinájának első adagjával olt be egy férfit a hatvani Albert Schweitzer kórház oltópontján 2021. március 12-én.Illusztráció: Komka Péter/MTI/MTVA

A katasztrófavédelem korábban azt közölte, hogy egy kórterem gyulladt ki a hatvani kórház egyik épületszárnyának első emeletén. Berendezési tárgyak égtek, és a tűz a kórterem ablaka alatt álló sátorra is átterjedt. A munkálatok idejére három kórtermet ürítettek ki.

A kórház sajtókapcsolatokért felelős munkatársa azt mondta, a tűz a koronavírusos betegek számára elkülönített épületrész egyik kórtermében keletkezett. A dolgozóknak egy 28 ágyas, nem intenzív Covid-19 ellátó részleget kellett kiüríteniük. Az épület átszellőztetése és az elsődleges kármentesítés még tart, a történtek a betegek ellátásában és a kórház működésében nem okoz tartós fennakadást.

Nagy Csaba Heves megyei katasztrófavédelmi szóvivő közölte: a riasztás után Hatvanról, Gyöngyösről és Aszódról hét járművel 22 tűzoltó érkezett a helyszínre, a lángokat rövid időn belül megfékezték. A tűz okát még vizsgálják. (MTI)