Koronavírus-számok Magyarországon 04.11.
Elhunytak + 206 Σ 23 417
Kórházban - 437 Σ 10 484
Fertőzöttek + 6 296 Σ 720 164
Tesztek + 36 864 Σ 4 934 786
Oltottak + 74 956 Σ 2 835 894

Egy zalai újságíró nem fotózhatta le a saját oltását, mert csak a köztévé forgathat az oltópontokon

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

Pfizer-BioNTech koronavírus elleni vakcinával töltött fecskendők oltáshoz előkészítve a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórházban kialakított oltóponton 2021. március 28-án.Fotó: Vajda János/MTI/MTVA

„Mivel az a szándékom, hogy minél többen adassák maguknak be maguknak a védőoltást, ezért a saját beoltásomról a kórházban szeretnénk néhány fotót készíteni és azokat egy vakcinázásra buzdító cikkben a www.delzalapress.hu weboldalon kívánom megjelentetni” – ezzel a kéréssel fordult a Dél-Zala Press munkatársa az illetékes Országos Kórházi Főigazgatósághoz, miután megtudta, hogy megkaphatja a Szputnyik V vakcinát a nagykanizsai kórházban.

Csakhogy a lap azt írja, elutasító választ kaptak az OKF-től, mondván:

„Sajnos az alábbi kérelmét el kell utasítanunk. Oltóponton csak a köztelevízió (MTVA, M1) forgathat.”

Erről Hadházy Ákos is beszámolt a Facebookon, említve, hogy egy szolnoki oltóponton nagy sor alakult ki. A független parlamenti képviselő így értékelte a helyzetet: „Semmi különös, csak amit már annyiszor láttunk: a kormányzás csődjét titkolózással és propagandával akarják elfedni. Ahelyett, hogy szakmailag vállalható körülményeket alakítanának ki az oltópontokon, inkább kitiltják onnan is a független újságírókat Csak ez ezrek fölösleges halálához vezethet.”