Koronavírus-számok Magyarországon 05.12.
Elhunytak + 96 Σ 28 888
Kórházban - 308 Σ 2 974
Fertőzöttek + 905 Σ 793 784
Tesztek + 15 312 Σ 5 560 617
Egyszer oltottak + 45 705 Σ 4 391 794

Harmadszor is lezárják Franciaországot, annyira megugrott az intenzíven ápolt covidosok száma

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

Emmanuel Macron harmadszor is szigorú lezárásokat rendelt el Franciaországban, miután ismét megugrott a koronavírussal fertőzöttek száma és ez azzal fenyeget, hogy túlterhelődnek a kórházaik.

Április 3-tól négy hétre újra bezár minden iskola és nem alapvető cikkeket áruló üzlet, és este 19 órától reggel 6 óráig kijárási tilalom van érvényben. Emellett az emberek csak nyomós indokkal utazhatnak 10 kilométernél messzebbre a lakóhelyüktől.

Pénteken 145 covidos beteg került intenzív osztályra, ez a legnagyobb ugrás az utóbbi öt hónapban. Franciaországban most 5000 körül van az intenzív osztályokon ápolt koronavírus-fertőzöttek száma. Pénteken 46 677 új esetet regisztráltak és 304-en haltak meg.

Szakápolók a Louis Pasteur kórházban a kelet-franciaországi Colmarban.Fotó: SEBASTIEN BOZON/AFP

Az EU-ban még Olaszországban vezettek be szigorú lezárást, de csak három napra, húsvét idejére, hogy megakadályozzák a fertőzés terjedését. (BBC)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.