Legalább 101 ember halt meg áradásokban Indonéziában és Kelet-Timorban

Legalább 101 ember életét vesztette vasárnap, miután gyors áradások és földcsuszamlások sújtották Indonéziát és Kelet-Timort.

Fotó: HANDOUT/AFP

A heves esőzések miatt az érintett területeken átszakadtak a gátak, házakat vitt magukkal a víz. Csak az indonéz Flores-szigetről jelentettek 80 áldozatot, de több tucat embert még keresnek. Kelet-Timorban eddig 21 embert találtak holtan.

A mentőcsapatok egy áldozatot emelnek ki a sár alól.Fotó: HANDOUT/AFP

A sár és a felhalmozódott törmelékek hátráltatják a kutató- és mentőcsapatok munkáit, de azt gyanítják, hogy a sártenger sok embert maga alá temetett. Sokakat evakuáltak, de többen úgy döntöttek, hogy a házaikban maradnak, ám nekik élelemre, gyógyszerekre és takaróra lenne szükségük.

Fotó: VALENTINO DARIEL SOUSA/AFP

(BBC)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.