Közleményben magyarázkodik Petry Zsolt a Gulácsival kapcsolatos kijelentéseiről

futball
2021 április 06., 04:16

Több vezető német lap is beszámolt a dpa hírügynökség nyomán arról, hogy a Hertha Berlin vezetése magyarázkodni kényszerül a magyar kapusedzője, Petry Zsolt húsvéthétfői kijelentései miatt. A Magyar Nemzetben megjelent interjújában pár felvezető, futball témájú kérdés után rátértek a lényegre, a bevándorlásra, Európa züllésére és Gulácsi Péter kiállására a Család az család kampányban. A válaszokból

  • kiderült, hogy Petry a „nemzeti oldal képviselője”.
  • Szerinte elvi alapon nem szabad elítélni Gulácsit, amiért kifejtette véleményét.
  • Azért Gulácsi helyében inkább a focira koncentálna.
  • Európa morálisan mélyre süllyedt. A bevándorláspolitika az erkölcsi leépülés megnyilvánulása a Németországban élő segédedző szerint.
  • Fáj neki, hogy rasszistának tartják csupán azért, mert azt mondja, „rettentő sok bűnöző lepte el Európát.”
Petry Zsolt a Hertha BSC kapusedzője.
photo_camera Petry Zsolt a Hertha BSC kapusedzője. Fotó: Britta Pedersen/dpa via AFP

A dpa szerint a Hertha szurkolói azonnali reakciót követeltek a csapattól és Arne Friedrich sportigazgatótól. A berlini klub egyelőre egy közleményt adott ki az ügyben, melyben azt írták, először is Petry Zsolttal vitatnák meg a kérdést zárt körben.

Hogy ez a megbeszélés már hétfőn megtörténhetett, erre utal, hogy már este kiadott egy szokatlan közleményt az interjút közlő Magyar Nemzet. Ebben azt írják, Petry kérte, hogy „bizonyos kérdésekben árnyaltabban fejthesse ki az álláspontját, mert a szöveg egyeztetése során általa fontosnak tartott gondolatok maradtak ki a vele készült interjúból.

A korábbi válogatott kapus, a Hertha kapusedzője hangsúlyozza, maximálisan tiszteletben tartja Gulácsi Péter véleményét. Azt is fontosnak tartja leszögezni, hogy nem tett hátrányosan megkülönböztető véleményt a szivárványcsaládokra. ”

A nap folyamán feltehetően még folytatódik a Petry-gate, hisz a rövid közleményben a Gulácsira tett megjegyzéseken túl a migrációval kapcsolatban nem írt, pedig a német kritikák jelentős részben erről is szólnak.