Még mindig Jeff Bezos a leggazdagabb a Forbes milliárdos-toplistáján, Mészáros Lőrinc a 2035. helyen áll

PÉNZ
2021 április 06., 17:16

A Forbes közzétette a milliárdosok éves listáját, amin most rekordszámú, 2755 ember kapott helyet. Sorozatban negyedik éve ismét Jeff Bezos, az Amazon tulajdonosa lett az első. Őt Elon Musk, Bernard Arnault, Bill Gates és Mark Zuckerberg követi az élbolyban.

Jeff Bezos, az Amazon alapítója és CEO-ja, a világ leggazdagabb embere 2014. szeptember 28-án.
photo_camera Jeff Bezos, az Amazon alapítója és CEO-ja, a világ leggazdagabb embere 2014. szeptember 28-án. Fotó: Manjunath Kiran/AFP

Lehet, hogy a koronavírus százmilliók életét tette tönkre anyagilag, de nem a milliárdosokét:

86 százalékuk a járvány ellenére is sokkal, de sokkal gazdagabb lett.

A lista szereplői összesen felfoghatatlan összeget, több mint 13,1 ezermilliárd dollárt érnek, ami több mint másfélszerese a tavaly mértnek. Ami a területi eloszlást illeti, a legtöbb milliárdos az Egyesült Államokban él, utána pedig Kínában, harmadik India, negyedik Németország, ötödik Oroszország. Városokat tekintve viszont Pekingben van a legtöbb dúsgazdag ember.

A listán 368 női milliárdos szerepel, ez 36 százalékkal több a tavalyi évhez képest. Közülük a leggazdagabb Francoise Bettencourt Meyers, a L'Oréal alapítójának unokája, az ő vagyona a 12. helyre volt elég.

Magyarok is szerepelnek a listán: Mészáros Lőrinc a 2035. helyet szerezte meg, az ő értékét a Forbes 1,5 milliárd dollárra becsüli, míg Csányi Sándor 1,2 milliárd dollárral a 2378. helyen áll.