A forgalommal szembe ment az autópályán egy férfi, amikor megállították, kiderült, hogy egy holttest ül az anyósülésen

Megállítottak a rendőrök egy férfit Katalóniában, amiért hirtelen visszafordult, amikor meglátta, hogy a Spanyolország és a Franciaország közötti határátkelőn ellenőrzést végeznek. A férfi szembe ment a forgalommal, amikor pedig a rendőrök megállították, egy holtestet találtak az anyósülésen. 

A forgalommal szemben haladó jármű sofőrje többszöri felszólításra sem akart megállni, végül letért az autópályáról egy mellékútra, ahonnan nem sokkal később lesodródott, és egy villanyoszlopnak csapódott. A rendőrök ekkor igazoltatták a 66 éves férfit, aki összevissza kezdett hadoválni arról, hogy miért menekült, de végül kisült, hogy a mellette ülő 88 éves, pokróccal betakart, biztonsági övvel becsatolt férfi legalább 3 hete halott, és a teste bomlásnak indult. A svájci-spanyol kettős állampolgár ezt azzal magyarázta, hogy a párját haza szerette volna vinni Svájcba.

A halott férfit fel fogják boncolni, hogy megállapítsák a halál okát, de a rendőrség gyanúja szerint nem történt bűncselekmény. (BBC)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.