Börtönbe csukják a nőt, aki ráköhögött egy rákbetegre

Harminc napra börtönbe kell mennie Debrah Hunternek, egy 56 éves floridai nőnek, aki egy áruházi vita során olyan támadást intézett egy másik vásárló ellen, amit 2020-ig elképzelni sem nagyon tudtunk. A nő egy áru visszavétele kapcsán kezdett hangosan vitázni egy lakberendezési bolt eladóival, amikor Heather Sprague, egy másik vásárló elővette a telefonját, hogy felvegye a jelenetet. 

Hunternek nem tetszett, hogy a másik nő videót készít róla, ezért odalépett hozzá és ráköhögött.

A leköhögés áldozatáról kiderült, hogy agytumora van, az eset pedig óriási figyelmet kapott szerte Amerikában. A bírósági eljárás során a nő elismerte bűnösségét, azt mondta, túlreagálta a dolgot. A tanúként meghallgatott férje szerint sok nehézségen van túl a család, a házuk is leégett, ezért viselhette nehezebben a vitát a felesége. 

Debrah Hunternek a 30 napos elzáráson túl 500 dollár büntetést és áldozata covid-tesztjét is ki kell fizetnie, valamint egy mentálhigiénés vizsgálatra is kötelezték. (NBC News)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.