Elkobozzák a nagybányai polgármester vagyonát, mert nem tudta igazolni, honnan szerezte

Mivel Cătălin Cherecheș nagybányai polgármester nem tud elszámolni 2,685 millió lejjel (~195 millió forint), ezért a kolozsvári ítélőtábla döntése szerint 60 napon belül köteles befizetnie az összeget az államnak, Az ítélet nem jogerős, ezért Cătălin Cherecheș 15 napon belül még fellebbezhet a döntés ellen. A Transindex beszámolója szerint az Országos Feddhetetlenségi Ügynökség (ANI) még 2019 júliusában fordult a  a kolozsvári ítélőtábla vagyonvizsgálattal foglalkozó bizottságához, miután 2,741 millió lej különbséget fedezett fel a Cherecheş által 2012 júniusa és 2017 decembere között polgármesterként szerzett jövedelem és az elöljáró valós vagyongyarapodása között.

Cătălin Cherecheș nagybányai polgármesterFotó: Cătălin Cherecheș/Facebook

Nagybánya polgármestere korábban folytatólagosan elkövetett csúszópénz-elfogadása miatt 2016 áprilisában már előzetesbe került, de pár hónappal később annak ellenére is újraválasztották, hogy  közben vizsgálati fogságban ült. 

A polgármestert 25 ezer lej  elfogadása közben érték tetten a korrupcióellenes ügyészek. A polgármester állítólag 100 ezer lejt követelt azért, hogy közpénzből 1 millió lejjel támogassa a a nagybányai futballklubot (FCM Nagybánya). Végül a bíróság 2017 májusában engedte vissza polgármesterkedni. Aztán 2020-ban megint újraválasztották. (Transindex)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.