Koronavírus-számok Magyarországon 05.11.
Elhunytak + 99 Σ 28 792
Kórházban - 102 Σ 3 282
Fertőzöttek + 493 Σ 792 879
Tesztek + 6 513 Σ 5 545 305
Egyszer oltottak + 40 314 Σ 4 346 089

Ketten haltak bele a koronavírusba egy tízfős családi szülinapozás után

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

Rózsa Beáta és családja március elején gyűlt össze, hogy megünnepeljék a nagymama 86. születésnapját. Később kiderült, hogy mindannyian elkapták a koronavírust, Beáta maga is kórházba került, nagymamája és édesapja pedig belehaltak a fertőzésbe.

Az RTL-nek mesélte el történetét a paksi nő, aki azt mondja, az elmúlt egy évben minden szabályt betartottak, és alig érintkeztek emberekkel, viszont nagymamája születésnapján úgy döntöttek, összegyűlnek, mert nem akarták egyedül hagyni.

„Óriásit hibáztunk. Én ezt senkinek nem kívánom” - mondta Beáta. A családi rendezvényre tízen mentek el, zárt térben tartózkodtak. Mindenkin volt maszk, de a tortaevés ideje alatt ezt értelemszerűen levették.

Utólag kiderült, hogy az egyik családtag már két héttel előtte fertőzött volt, amit a többiek nem tudtak.

Beáta nagymamája az otthonában halt meg a fertőzés miatt, szüleit, majd később őt is súlyos tünetekkel szállították kórházba. Édesapja itt vesztette életét, Beátát és édesanyját azóta kiengedték, otthon lábadoznak.

A nő a riportban azt mondta, azért meséli el a nyilvánosságnak a történetüket, hogy más is okuljon belőle.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.