Koronavírus-számok Magyarországon 05.11.
Elhunytak + 99 Σ 28 792
Kórházban - 102 Σ 3 282
Fertőzöttek + 493 Σ 792 879
Tesztek + 6 513 Σ 5 545 305
Egyszer oltottak + 40 314 Σ 4 346 089

Összesen hat szabad intenzíves ágy maradt egész Romániában

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

Összesen hat szabad intenzív terápiás ágy maradt az egész országban - jelentette ki Vlad Voiculescu román egészségügyi miniszter vasárnap délután.

Voiculescu azt mondta, egyre többen kerülnek kórházba, sokan vannak súlyos állapotban. Jelenleg 11 875-en vannak koronavírus miatt kórházban, 94-en kiskorúak. 1531 személy, köztük tizenhat gyerek szorul intenzív terápiás ellátásra a fertőzés miatt, négy gyerek lélegeztetőgépen van.

Florin Cîţu miniszterelnök azt mondta, el kell érni, hogy legalább 1600 intenzív terápiás ágy legyen az országban. A kormányfő úgy számol, 2-3 hónapig fog tartani a jelenlegi hullám, amit át kell vészelniük, és fel kell gyorsítaniuk az oltási kampányt. (Transindex)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.