Koronavírus-számok Magyarországon 05.11.
Elhunytak + 99 Σ 28 792
Kórházban - 102 Σ 3 282
Fertőzöttek + 493 Σ 792 879
Tesztek + 6 513 Σ 5 545 305
Egyszer oltottak + 40 314 Σ 4 346 089

Tíz percen át szólnak a harangok a járvány áldozataiért Szlovákiában

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

Szlovákiában fehérvasárnap, azaz április 11-én délben országszerte 10 percen át szólnak majd a szlovákiai katolikus templomok harangjai. Az egyház ezzel szeretné felkérni a hívőket, hogy - ha nem is fizikai értelemben -, de együtt imádkozzanak a koronavírus következtében elhunytakért és a járvány többi áldozatáért.

A pozsonyi Kék templom vagy Árpád-házi Szent Erzsébet-templom, amit Lechner Ödön tervezettFotó: MATTES RENE / HEMIS.FR/Hemis via AFP

A Szlovák Püspöki Konferencia (KBS) ma Isten irgalmát kéri az elhunytakért és a gyászolók megsegítéséért. „Megállapodtunk az összes atyával, hogy ezen a napon az egyházmegyék plébániáin harangozva kérjük fel a híveket, hogy együtt imádkozzanak a járvány áldozataiért. Azért a több mint 10 000 emberért, akik a koronavírusban hunytak el, illetve azokért, akik a világjárvány okozta helyzet miatt lelték halálukat. Valamint a szeretteikért és a hátrahagyottakért” - nyilatkozta Stanislav Zvolenský, a püspöki konferencia elnöke. Szlovákiában hivatalosan eddig 10 487 halálos áldozata volt a koronavírusnak. (Bumm.sk/tasr)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.