Tíz percen át szólnak a harangok a járvány áldozataiért Szlovákiában

járvány
2021 április 11., 07:18

Szlovákiában fehérvasárnap, azaz április 11-én délben országszerte 10 percen át szólnak majd a szlovákiai katolikus templomok harangjai. Az egyház ezzel szeretné felkérni a hívőket, hogy - ha nem is fizikai értelemben -, de együtt imádkozzanak a koronavírus következtében elhunytakért és a járvány többi áldozatáért.

A pozsonyi Kék templom vagy Árpád-házi Szent Erzsébet-templom, amit Lechner Ödön tervezett
photo_camera A pozsonyi Kék templom vagy Árpád-házi Szent Erzsébet-templom, amit Lechner Ödön tervezett Fotó: MATTES RENE / HEMIS.FR/Hemis via AFP

A Szlovák Püspöki Konferencia (KBS) ma Isten irgalmát kéri az elhunytakért és a gyászolók megsegítéséért. „Megállapodtunk az összes atyával, hogy ezen a napon az egyházmegyék plébániáin harangozva kérjük fel a híveket, hogy együtt imádkozzanak a járvány áldozataiért. Azért a több mint 10 000 emberért, akik a koronavírusban hunytak el, illetve azokért, akik a világjárvány okozta helyzet miatt lelték halálukat. Valamint a szeretteikért és a hátrahagyottakért” - nyilatkozta Stanislav Zvolenský, a püspöki konferencia elnöke. Szlovákiában hivatalosan eddig 10 487 halálos áldozata volt a koronavírusnak. (Bumm.sk/tasr)