Betiltanák a rövid távú repülőutakat Franciaországban

Hétvégén megszavazta a francia törvényhozás alsóháza, hogy ne lehessen repülőgéppel utazni olyan távon, amit két és fél órán belül vonattal is meg lehet tenni. Ahhoz, hogy a szabály életbe lépjen, még a szenátusnak is rá kell bólintania, aztán ismét szavaznak róla az alsóházban.

A cél a kibocsátáscsökkentés, de környezetvédők szerint ennél is többre van szükség, és négy óránál kellett volna meghúzni a határt, írja a Reuters

Az állam néhány nappal korábban megduplázta részesedését a járvány miatt nehéz helyzetbe került Air France légitársaságban. Az ipari miniszter szerint nincs ellentmondás: muszáj visszafogni a légkörbe jutó káros anyag mennyiségét, miközben támogatni kell a vállalatokat, hogy ne sodorja el őket a válság. 

Fotó: KENZO TRIBOUILLARD/AFP

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.