Először lesz női főszerkesztője a 170 éves Reutersnek

Először lesz női főszerkesztője a 170 éves Reuters nemzetközi hírügynökségnek. A 47 éves Alessandra Galloni most Stephen J. Adlert váltja, aki az elmúlt tíz évben vezette a hírügynökséget, és aki még ebben a hónapban nyugdíjba vonul. Vezetése alatt a Reuters több száz újságírói kitüntetést kapott, köztük hét Pulitzer-díjat.

Alessandra GalloniFotó: MICHAEL KLIMENTYEV/Sputnik via AFP

Alessandra Galloni Rómában született, négy nyelven beszél, korábban dolgozott a Wall Street Journalnak. A Reutersnek közel 2500 újságírója van világszerte. (MTI)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.