Mick Jaggernek a töke tele van a járvánnyal, csinált is róla egy számot Dave Grohllal

Hiába, a sztárok is csak emberek, akiknek elegük van a bezártságból, még ha óriási villákban vészelik is át a járványt. Mick Jagger például már annyira unja az egészet, hogy dalt írt róla izibe. Egyébként Dave Grohl gitározik, basszusgitározik, vokálozik és dobol az Eazy Sleazy című számban

Dave Grohl vendégszerepel a Rolling Stones 2013-as koncertjén Anaheimben.Fotó: MARK DAVIS/Getty Images via AFP

„Ezt a dalt arra az alkalomra írtam, hogy vége a lezárásoknak, a szükséges optimizmussal” - nyilatkozta Jagger. A szövegben megemlíti többek közt a rettenetes járványügyi számokat, a grafikonok bújását, a hülye TikTok táncokat, a súlygyarapodást, a tévéundort, de börtönfalakat is vizionál, és az összeesküvéseket is megemlíti, miszerint Bill Gates kerül a véráramunkba a vakcinával.

(Az AP szerint ez hard rock, dehát ne viccelődjünk már.)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.