Teszteket oszt a főváros az iskolanyitás előtt

10 ezer tesztet ajánl fel a kerületi önkormányzatoknak a főváros vezetése, hogy azzal diákokat és pedagógusokat szűrhessenek a jövő héttől.  Karácsony Gergely pedagógusok és szülők szervezeteivel, és Szlávik János főorvossal is egyeztetett erről. A főpolgármester szerint az ország „továbbra is az élén áll a legborzalmasabb listának, lakosságarányosan nálunk halnak meg legtöbben” - írja.

„A hírek aggodalomra adnak okot. Ilyen helyzetben nehéz azzal mit kezdeni, hogy a kormány a nyitás mellett döntött, miközben jól tudjuk, gyermekeink lelkét már így is borzalmasan megtépázta az elmúlt egy év, és mi is egyre inkább vágyódunk a normalitásra.”

Posztja végén pedig arra kéri a budapestieket, hogy aki még nem tette, regisztráljon az oltásra, és vegye fel azt.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.