285 újabb áldozata van a járványnak

Tbg
járvány
2021 április 14., 07:30

A napi fertőzöttek száma már javulni látszik, a kórházban lévők száma elkezdett csökkenni, a lélegeztetőn lévők száma stagnál, de továbbra is nagyon magas a koronavírus-járvány áldozatainak a száma.

Az operatív törzs reggeli jelentése szerint 285 új áldozata van a járványnak (237 vidéki, 48 fővárosi, ennél részletesebb bontás nem ismert).

link Forrás

Európában továbbra is nálunk a legmagasabb a lakosságarányos halálozás.

link Forrás

3 597 új fertőzöttet találtak. Ez önmagában jó adat, hiszen 35 181 teszttel fedeztek fel ennyi új covidost. Ugyanakkor meglepő is, hogy az összes teszten belül a pozitívak aránya hirtelen és így némileg megmagyarázhatatlan módon bezuhant 10 százalékra a korábbi 20 százalék körüli szintről.

Lakosságarányosan Veszprémben, Vasban és Baranyában regisztrálták a legtöbb koronavírusos beteget az elmúlt két hétben.

link Forrás


Kórházban 454-gyel vannak kevesebben, de még mindig 10 364 koronavírusos betegnél van szükség az otthoni ápolásnál komolyabb kezelésre.

link Forrás

A lélegeztetőn lévők száma stagnál, 1 204-en szorulnak mesterséges lélegeztetésre. Ez továbbra is nagyon magas szám, és sajnos azt vetíti előre, hogy a halálozási adatok még tartósan magasak maradhatnak.

link Forrás

67 376-an kapták meg az első oltást tegnap.

link Forrás

Összesen már 3 037 023-an kapták meg legalább az első oltásukat, közülük 1 290 709-en már a második oltást is.

link Forrás

Azoknak, akik alaposabban böngésznék a számokat, itt van egy táblázat. Ez alapján összehasonlítható, hogyan alakult a napi fertőzöttek száma az egy héttel korábbi adathoz képest. Ez sokkal pontosabb képet ad a járvány helyzetéről, mintha az egymást követően napokat hasonlítanánk össze. A húsvéti hosszú hétvége mondjuk éppen megnehezíti most ezt az összehasonlítást is.

link Forrás

És egy nagyobb táblázat az áldozatok számáról is.

link Forrás