Koronavírus-számok Magyarországon 05.17.
Elhunytak + 38 Σ 29 213
Kórházban - 11 Σ 2 259
Fertőzöttek + 426 Σ 798 573
Tesztek + 10 365 Σ 5 649 027
Egyszer oltottak + 39 287 Σ 4 639 299

285 újabb áldozata van a járványnak

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Rendszeresen elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

A napi fertőzöttek száma már javulni látszik, a kórházban lévők száma elkezdett csökkenni, a lélegeztetőn lévők száma stagnál, de továbbra is nagyon magas a koronavírus-járvány áldozatainak a száma. 

Az operatív törzs reggeli jelentése szerint 285 új áldozata van a járványnak (237 vidéki, 48 fővárosi, ennél részletesebb bontás nem ismert).  

Európában továbbra is nálunk a legmagasabb a lakosságarányos halálozás.

3 597 új fertőzöttet találtak. Ez önmagában jó adat, hiszen 35 181 teszttel fedeztek fel ennyi új covidost. Ugyanakkor meglepő is, hogy az összes teszten belül a pozitívak aránya hirtelen és így némileg megmagyarázhatatlan módon bezuhant 10 százalékra a korábbi 20 százalék körüli szintről. 

Lakosságarányosan Veszprémben, Vasban és Baranyában regisztrálták a legtöbb koronavírusos beteget az elmúlt két hétben. 


Kórházban 454-gyel vannak kevesebben, de még mindig 10 364 koronavírusos betegnél van szükség az otthoni ápolásnál komolyabb kezelésre.

A lélegeztetőn lévők száma stagnál, 1 204-en szorulnak mesterséges lélegeztetésre. Ez továbbra is nagyon magas szám, és sajnos azt vetíti előre, hogy a halálozási adatok még tartósan magasak maradhatnak.

67 376-an kapták meg az első oltást tegnap. 

Összesen már 3 037 023-an kapták meg legalább az első oltásukat, közülük 1 290 709-en már a második oltást is. 

Azoknak, akik alaposabban böngésznék a számokat, itt van egy táblázat. Ez alapján összehasonlítható, hogyan alakult a napi fertőzöttek száma az egy héttel korábbi adathoz képest. Ez sokkal pontosabb képet ad a járvány helyzetéről, mintha az egymást követően napokat hasonlítanánk össze. A húsvéti hosszú hétvége mondjuk éppen megnehezíti most ezt az összehasonlítást is.

És egy nagyobb táblázat az áldozatok számáról is.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.