Egy kínai családnak holttest kellett, ezért rendeltek egyet valakitől, aki erre megölt egy Down-szindrómás férfit

bűnügy
2021 április 14., 13:09

Egy különösen kegyetlen, 2017-ben Kínában történt gyilkosságról számolt be a BBC.

Kína egyes – jellemzően túl sűrűn lakott – részein csak hamvasztani engedik a halottakat, de egy család rendesen el akarta temetni a saját halottját. Ezért felbéreltek valakit, hogy szerezzen nekik egy cserehullát, amit leadhatnak hamvasztani.

Csakhogy ők sem tudták, hogy a holttestet úgy szerezték nekik, hogy megöltek valakit.

A 2017-es gyilkosságról – ami a Kuangtung tartományban lévő Sanvejben történt – a kínai sajtó a múlt héten írt bírósági anyagok alapján. A Huang vezetéknévvel emlegetett, felbérelt férfi tavaly ősszel felfüggesztett halálbüntetést kapott, ami azt jelenti, hogy ha két éven belül nem végzik ki, akkor az ítélet életfogytiglani börtönbüntetésre változik.

Huang észrevett egy Down-szindrómás férfit, amint éppen szemetet szed az utcán, beültette egy autóba, és alkohollal itatta, amíg el nem ájult. Miután megölte, az áldozat holttestét koporsóba tette, és pár nappal később átadta a családnak.

A család 107 ezer jüant fizetett (ami kb. 5 millió forintnak felel meg), ebből 90 ezer jüant kapott Huang, a maradékot pedig egy összekötő ember, aki azóta meghalt.

A család az áldozatot adta le hamvasztásra, és eljátszották, hogy gyászolnak, majd a saját családtagjukat titokban eltemették hagyományos módon.

Tavaly elhunyt emberek sírjai 2021. április 8-án a kínai Vuhanban, ahonnan a koronavírus-világjárvány elindult.
photo_camera Tavaly elhunyt emberek sírjai 2021. április 8-án a kínai Vuhanban, ahonnan a koronavírus-világjárvány elindult. Fotó: Szakaja Nanbu/The Yomiuri Shimbun via AFP

A Down-szindrómás férfit eltűntként jelentették be, és a rendőrség 2 évig tartó nyomozással derítette ki, mi történt. A családtagokat holttest meggyalázásáért ítélték el, de nem kaptak börtönbüntetést, és nem tudni, kaptak-e pénzbüntetést. (BBC)